De Ecoliner is een compleet uitgevoerd motorboot met een gesloten stuurhuis/salon en een beschutte zelflozende open kuip. Het terugvallende boeisel en de stootlijst of kabelaring geeft het schip een herkenbaar, stoer en professioneel uiterlijk. De zeer lage kruiplijn zorgt voor een vrijwel onbeperkt vaargebied. Keikes Jachtbouw levert deze voorlopig in twee maten.

Ecoliner typen 800 en 900

Afmetingen
lengte over alles                    8,10 meter      9,10 meter
breedte over alles                   2,80 meter     3,14 meter
diepgang                                  0,55 meter     0,65 meter
kruiplijn                                   1,60 meter      1,70 meter

Casco

De romp is gebouwd van gestraalde grade A plaat van 5 mm. op een vlakplaat van 8 mm. en is volledig tweezijdig afgelast. Dekken, gangboorden en de opbouw hebben een dikte van 4 mm. De motorfundatie van 8 mm. plaat is volledig in de romp verlast en voor een rustige motoropstelling zijn er voldoende spanten en wrangen aanwezig. De kuipvloer is voorzien van U-profielen. Op het onderwaterschip zijn in totaal 4 aluminium anodes aangebracht.

Conservering

Binnen- en buitenzijde van het schip worden zowel boven als onder water voorzien van een hoogwaardig en nagenoeg onderhoudsvrij 2 componenten verfsysteem van International. Standaard kleur is : Romp donkerblauw, opbouw en dekken crème en het boeideel rood. Hierop kan natuurlijk worden afgeweken. De dekken zijn voorzien van een antisliplaag.

Voortstuwing

Standaard worden er een Nanni scheepsdiesel gemonteerd met een vermogen van 15.4 kW. (21 pk.) bij 3600 t.p.m. die op flexibele motorsteunen staat. De mechanische keerkoppeling drijft een drieblads schroef aan. Voor een trillingvrije voortstuwing is tussen de motor en de watergesmeerde r.v.s. schroefas een flexibele koppeling geïnstalleerd. De brandstoftank is voorzien van een niveaumeter en een voorfilter met waterafscheider. Het koelwater wordt via een waterfilter aangezogen.

Motorbediening

Deze vindt plaats middels twee kabels en met een 1 handle bediening. Een tweede bedieningsset kan optioneel in de open kuip worden aangebracht.

Instrumenten

Naast het contactslot, de start/stop knop, een bedrijfsuren- en een toerenteller zijn er alarmzoemers en/of lampjes voor de oliedruk, de watertemperatuur en de laadstroom aanwezig.

Besturing

Deze is hydraulisch uitgevoerd en aangelegd met kunststof leidingen en een fraai houten stuurwiel. Het plaatstalen roer wordt in een doorgestoken uitvoering worden geleverd.

Elektrische installatie

De installatie is 12 Volt, dubbelpolig uitgevoerd en voorzien van een hoofdschakelaar. Er is een start / licht accu met een capaciteit van 120 Ah. aanwezig. Tevens is er een gemakkelijk bereikbare zekeringenkast alsmede een paneel met schakelaars voor de diverse gebruikers. Verder een 12 V stopcontact en halogeenverlichting door het gehele schip.

Opties

Een boegschroef van 50 kgf is optioneel leverbaar, met een tweede accu, welke door de motor wordt opgeladen. Ook een zwemplateau met eventueel hekschroef behoort tot de optionele mogelijkheden.

Sanitaire voorzieningen

De Ecoliner is voorzien van een 110 ltr. kunststof. watertank en een drinkwaterpomp. Optioneel is een 30 ltr boiler leverbaar, aangesloten op de motor. Een onderwaterlijn toilet, aangesloten op een kunststof vuilwatertank, completeert de sanitaire unit.

Ramen en ventilatie

Alle ramen zijn uitgevoerd in blank veiligheidsglas met geanodiseerde aluminium profielen. In het stuurhuis is één raam klapbaar uitgevoerd. In de voorhut bevinden zich patrijspoorten die alle te openen zijn. In de slaaphut is een ventilatie- vluchtluik aanwezig. Dubbel glas is optioneel leverbaar. Op het salon- en voordek zijn roosters voor permanente ventilatie aangebracht.

Indeling

Voorkajuit met twee kooien in V-vorm, Onder de kooien is flinke bergruimte beschikbaar. Achter de slaaphut aan bakboord een forse hang- legkast en aan stuurboord de ruime toiletruimte.

Stuurhuis en salon

Aan bakboord de stuurstand met een stuurstoel. Hierachter het kombuis met een twee of drie-pits gaskooktoestel en daarnaast een spoelbak met water kraan. Verder een 12 volt elektrische koelkast van 40 liter. Aan stuurboord wordt een L-vormige zitbank of dinette gerealiseerd In de bank 2 laden en ook onder de vloer bevindt zich enige bergruimte. De geïsoleerde machinekamer ligt onder de beschutte zelflozende kuip. Naast de motor, is plaats om allerlei zaken op te bergen.

Betimmering en stoffering

De ECOLINER is thermisch geïsoleerd zodat condens geen kans krijgt. De gehele betimmering is uitgevoerd in mahonie en afgelakt in zijdeglans. Andere houtsoorten zijn optioneel leverbaar. Waar mogelijk is gewerkt met afgeronde hoeken. De plafonds zijn van kunststof plafondplaten. Er is degelijk hang- en sluitwerk gebruikt en alle laden en kasten zijn geborgd. De toilet ruimte is geheel bekleed met formica. De deur in de salon is in massief mahonie uitgevoerd. De kuipbanken en bergkasten zijn voorzien van houten deksels. Het gehele schip is voorzien van een complete stoffering naar keuze uit onze standaard collectie (stelpost € 1800.–).

Veiligheid

De gasinstallatie aan boord is uitgevoerd met koperen leiding en schotdoorvoeren. Voor elke verbruiker is een afsluiter gemonteerd. Een keramisch kooktoestel op dieselolie is optioneel te leveren. Een elektrische lenspomp is, evenals een brandblusser standaard aan boord. De ECOLINER is ook uitgerust met een vaste r.v.s. zwemtrap met een klapbaar deel. Vanaf de kuip en op het stuurhuisdek zijn r.v.s. relingen aanwezig.

Dek- en vaaruitrusting

Alle r.v.s. is uitgevoerd in de kwaliteit 316 en omvat o.a.: 6 bolders, handrelingen op het kajuitdek, mastvoet met zwanenhals alsmede een zwemtrap. De reling tot aan de kuip is uitgevoerd in gespoten staal. Op het voordek staat een fraaie houten mast. De stootlijst geeft het schip een stoer uiterlijk. De vlaggenstok met vlag, een elektrische hoorn, ruitenwisser en de goedgekeurde navigatieverlichting maken het schip compleet. Naam en thuishaven zijn voor de tewaterlating reeds aangebracht..

Tot slot kan de trotse schipper zijn waardevolle Ecoliner veilig afmeren met de meegeleverde stootwillen en landvasten.