De Barkas Hardtop modellen zijn luxe en zeer compleet uitgevoerde motorjachten. De Multi knik- en overnaads gebouwde romp in combinatie met de loefbijter en het fishtail roer zorgen voor een goede koers stabiliteit. Het terugvallende boeideel, de zware kabelaring en de apostelen op de romp geven het schip een zeer herkenbaar, stoer en professioneel uiterlijk. De Barkas Hardtop is een zeer compleet uitgevoerd motorjacht en standaard voorzien van een boegschroef, ankerlier, elektrische toilet, vuilwater installatie, boiler, enz. Het motorjacht is hierdoor zeer geschikt voor comfortabele dagtochten als ook voor een langer verblijf aan boord. De Barkas Hardtop is vanaf de 10.60 voorzien van een vast 2 persoons bed in de eigenaars hut, en een kleine hut onder de salon. hierdoor heeft het schip 4 vaste slaapplaatsen. Het sanitair wordt verdeeld in een separaat toilet en douche ruimte. De salon is gecombineerd met de keuken.

De Hardtop heeft een diepgang vanaf 0.80cm waarbij de zeer lage kruiplijn van 2.45 mtr. een vrijwel onbeperkt vaargebied mogelijk maakt.

De Barkas Hardtop is leverbaar in de lengtes 10.60 tot en met 12.60 meter en kan vanaf 11.60 meter zowel met als zonder achterhut geleverd worden.